Mitt nye yndlingsleketøy

At matbloggingen har åpnet øynene mine for kjøkkenutstyr er det ingen tvil om. Jeg leser om trykkokere, kniver, ildfaste former, kjøkkenvekter, stavmiksere og blir i stor grad påvirket. Fjorårets julegave til meg selv var mitt første kvalitetsprodukt på kjøkkenet, nemlig en Global kokkekniv, og den har jeg brukt stort sett daglig siden.

Årets bursdagsgaver var preget av matinteressen min, og jeg har fått alt fra en fin flaske barolo til en bok om digital fotografering av mat. Fra foreldrene mine fikk jeg det som har sått øverst på ønskelisten siden jeg så Gordon Ramsey sine demonstrasjonvideoer på youtube, nemlig en stavmikser fra Bamix!

I dag har jeg laget smoothie a la Ramsey, med lettmelk og frosne bringebær som eneste ingrediens. På videoen ser man skummet melk få konsistens som den fineste smoothie, og selv om man ser på med entusiasme og iver lurer man littegranne på om det kaaaanskje kan være filmtriks? Jeg kan avkrefte myten en gang for alle, det er på ingen måte filmtriks!

P1010840

Mine 3 dl lettmelk økte så mye i volum at det nesten rant over beholderen som er på 6 dl. Og det bare på 10 sekunder. 5 sekunder til for å blande i bringebær, og jeg hadde nydelig tyktflytende bringebærsmoothiemelk. Jeg gjetter på at jeg blir en mye ivrigere melkedrikker fra nå av, og jeg gleder meg til å fortsette eventyret med bamixen.

En bamix er jo ikke akkurat studentvennlig på pris, men det går an å gjøre som meg og ønske seg den i bursdagsgave. Visst ikke varierer prisene fra 900 til ca 2000, men jeg mener det er vel verdt investeringen!

P1010854

Om du ikke har en bamix, men vanlig stavmikser eller blender kan du godt lage bringebærmelk, tror ikke den blir like tyktflytende, for det har ikke jeg fått til, men smaken er den samme.

Et sjeldent bilde av meg selv, med krøller og melkebart for anledningen

Et sjeldent bilde av meg selv, med krøller og melkebart for anledningen

3 dl melk + 0,5 dl frosne bringebær = nam! Koster ca 10 kroner.

Dette blir nok ikke det eneste innlegget i bamixkategorien, klør i fingrene etter å leke mer!

8 thoughts on “Mitt nye yndlingsleketøy

 1. Fine krøller og flott melkebart:-) Jeg har også denne dingsen hjemme, men jeg må innrømme at jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med den enda, stort sett blir den brukt til å lage pannekakerøre, en slik skam!!:-) Har forsøkt å lage majones etter Ramsays instruksjon, men har mislykkes hver gang, mistenker at dette er på grunn av manglende tilbehør, jeg har fortsatt ikke gått til innkjøp av det smale “begeret” man skal bruke til dette formålet…Men, innkjøp av dette er på agendaen, så kanskje jeg skal ta mot til meg og øve meg litt med Bamixen snart:-)) Men mislykket majones til tross, det er en fantastisk stavmikser, gratulerer med nyervervelsen:-)

  • Takk for det! 🙂 I min pakke fulgte det med smalt beger, og jeg tror det kan være mye av hemmeligheten (hvertfall om jeg skal tro bruksanvisningen). Du kan jo prøve deg med bringebærsmoohtiemelk, jeg brukte det helt runde bladet til å lage den 🙂

 2. Denne har jeg også – og er veldig fornøyd 🙂 Det runde bladet fikk ikke jeg med i min pakke :/ Jeg klaget og de skulle sende ett i posten, men har ikke mottatt noe. På tide å purre på igjen kanskje…. Ja, det skal jeg gjøre. Var jaggu bra jeg leste innlegget ditt 🙂

  • Rundt blad må man ha, sånn at man kan lage krem av lettmelk! Jeg er ingen melkedrikker, men det skal det bli forandring på nå 🙂

   Lykke til med purringa, skulle tro det går bra, har ikke hørt folk klage på kundeservicen til bamix tidligere hvertfall 🙂

  • Jeg har brukt min i kun 2 dager, og allerede føles det som at jeg ikke kan leve uten! Så det er absolutt noe å føre opp på ønskelisten 😉 Har testet ut melkesmoothie og suppeblending med ypperlige resultater, neste prosjekt tror jeg blir aioli 🙂

 3. Pingback: Grønnsakssuppe med tortellini |

 4. Pingback: Grønnsakssuppe med tortellini |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.