Melonsorbet

En litt stille uke fra meg, jeg har nemlig kjøpt min første leilighet og har svirret rundt i min egen verden etter dette! Nå følte jeg riktignok for å feire leilighetskjøpet litt, og resultatet ble hjemmelaget sorbet.

Jeg har kjøpt meg ismaskinutstyr til kenwooden min. Når isbollen var ferdigfrosset hadde jeg tilfeldigvis en lys cantaloupemelon liggende, som nesten holdt på å bli ødelagt.

Jeg konfererte med isbibelen, også kjent som Iskremfabrikken av Hellstrøm og Hellstrøm, men der var det ingen isoppskrifter med melon. Mitt aller første forsøk på hjemmelaget is ble derfor et eksperiment basert på andre sorbetoppskrifter i overnevnte kokebok.

For dessert til 3-4 porsjoner (litt over en halv liter is) trenger du:

  • Fruktkjøttet til en cantaloupemelon, ca 500 gram
  • 100 gram sukker
  • 1 ss golden sirup, glukose eller honning om du ikke har noen av de førstnevnte
  • Saften av 1 sitron
  • 1/2 dl vann

Skjær melonen i terninger og ha de i en bolle. Tilsett sukker, vann og honning eller sirup eller glukose. Kjør blandingen glatt med en stavmikser og sil røra. La røra avkjøle seg i et kjøleskap i minst én time. Sett i gang ismaskinen og hell røra over i den, så er det bare å smøre seg med tålmodighet til isen har slik konsistens som du vil ha.

P1020593

I følge Hellstrøm og Hellstrøm skal all is være fløyelsmyk og smelte behagelig på tunga, så det er ikke nødvendig å fryse sorbeten yttereligere etter at den er ferdig i ismaskinen. Om du får is til overs kan du ha den i en boks med lokk, men den bør spises i løpet av en ukes tid, is er nemlig (tro det eller ei) ferskvare, og er best når den spises opp med en gang.

P1020592

Om du ikke har ismaskin kan du helle røra i en form som du stiller i fryseren. Rør godt og grundig hver halve time til isen har den konsistensen du foretrekker. Jo mer du rører jo finere konsistens vil isen få, så ikke slurve med dette punktet.

P1020587

Det jeg likte aller best med denne sorbeten var at ingenting trengte å kokes eller måles temperatur på, det var gjort i en smekk å lage røra, og resultatet var kald, søt og forfriskende sorbet.

P1020585

Prisen kom på ca 40 kroner, så om du sammenligner med is på butikken blir det dyrt, men smaken kan ikke en gang sammenlignes, så spør du meg er det verdt det! 🙂

Kos deg!

2 thoughts on “Melonsorbet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.