Limemarinerte jordbær

Søndag er en ordentlig dessertdag og kombinasjonen av jordbær og lime begynner å bli velkjent og velbrukt. Likevel har jeg hatt til gode å prøve dette, så når Rema hadde toilltak og solgte norske jordbær til15 kroner kurven måtte jeg slå til.

P1020623

For massevis av jordbær til én (jada, jeg klarer å spise en hel kurv) trenger du:

  • 1 kurv jordbær
  • Finrevet skall og saft fra 1/2 lime
  • 1 toppet ss sukker
  • Evt melk eller fløte

Rensk jordbærene og del dem i to, legg dem gjerne i en fin skål. Finriv skallet av en lime, pass på å ikke få med det hvite, det er bittert på smak. Pass også på tommelen, jeg var litt for uforsiktig når jeg testet mitt nye rivjern fra Microplane (det fungerer forresten ypperlig på både limen og tommelen). Bland limen og sukkeret og hell dette over jordbærene. Vend godt på bærene slik at alle blir dekket av limesukkersaft, og sett i kjøleskapet minst 30 minutter slik at smakene får satt seg.

P1020618

Spises som de er, eller med litt melk eller fløte på. Må bare påpeke at jeg er litt snurt på meg selv for at jeg ikke har prøvd denne kombinasjonen tidligere, skikkelig friske og komplementerende smaker! Så har du ikke prøvd dette selv er det ikke noe å nøle med. Neste jordbærprosjekt tror jeg blir jordbær- og limesorbet, gleder meg!

P1020620

Dette betalte jeg den nette sum av 20 kroner for, så hold øynene åpne for billige jordbær. Følg forresten med i morgen for å se hva jeg brukte resten av limen på.

P1020617

Kos deg!

4 thoughts on “Limemarinerte jordbær

    • Helt utrolig godt og enkelt! 🙂 Blir nok denne kombinasjonen opptil mange ganger senere i sommer. Rema hadde visst bare toilltak en dag, for nå koster kurvene 30 kroner igjen, men overlever det et par ganger i uka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.