En liten rabarbrasnack

Rabarbrasesongen er snart over for denne gangen, men jeg passer på å nyte de siste restene til det fulle. Her om dagen leste jeg om rabarbrasmuldrepai hos Hanne Elise bak bloggen Matinspirasjon, og det fikk jeg veldig lyst på.

P1020511

På dagens butikktur fant jeg én eneste liten og tynn rabarbrastang, tydeligvis noen som ikke hadde funnet den verdig. Men når man bare lager mat til seg selv funker det fint med små mengder, og den lille rabarbrastangen slapp å ligge ensom på butikken.

For en liten rabarbrasnack til én trenger du:

 • 1 liten rabarbrastang
 • 1 toppet ss sukker
 • 1/4 ts vaniljesukker
 • et lite kaneldryss
 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • 1/4 ts bakepulver

Begynn med å sette ovnen din på 150 grader, over og undervarme. Rensk rabarbraen og skjær den i tynne biter. Legg den i en passende form, jeg brukte en Créme Brûlée-form. Dryss over sukker, vaniljesukker og litt kanel, og rør slik at det blander seg godt. Sett formen inn i ovnen, og la den stå i 10-15 minutter til rabarbraen er mør.

Mens rabarbraen mører seg lager du smuldretoppingen. Det beste er om du har en foodprosessor til å smuldre smør, mel og bakepulver i, det har ikke jeg, så jeg bruker en blanding av fingre og gaffel. Litt klissete, men resultatet som venter i enden er vel verdt litt kliss.

P1020514

Strø smuldretoppingen over den varme rabarbraen, skru ovnen opp til 200 grader å la formen stå i ovnen til toppingen er gylden. Hos meg tok det ca 15 minutter.

Her gjelder det å ha litt tålmodighet, la snacken bli litt avkjølt før du setter tenna i den, er litt kjipt med brannsår i munnen nemlig. Når den er lunken er det bare å nyte.

En form som dette ble ikke dyr i det hele tatt. Rabarbrastilken kostet 4 kroner, og resten av det jeg trengte hadde jeg hjemme. Om vi sier 10 kroner totalt tror jeg vi er inne på noe, og det er slettes ikke verst for noe som er så godt.

P1020517

Kos deg masse med de siste rabarbrarestene, det er et år til neste gang!

6 thoughts on “En liten rabarbrasnack

 1. Så hyggelig at du fant inspirasjon hos meg, og lagde en porsjonsvariant! Er så mange som ikke skjønner at det faktisk går an å se på seg selv som en viktig person å lage mat til! Håper at det er fler som skjønner at det er både lurt og hyggelig når de leser din blogg. 😉 Keep up the good work!

  • Tusen takk for inspirasjon og hyggelig kommentar! 🙂 Du kommer med gode poenger, og jeg håper jeg kan være til inspirasjon for dem som ikke har noen flere å lage mat til. Det er så viktig å kunne kose seg med god mat selv om man er alene.

 2. Hei!
  Hvis du kutter ned rabarbraen ned til rota nå rundt St.Hans, så vil du få en ny rabarbrasesong senere på sommeren. Jeg prøvde det for første gang i fjor, og det fungerte fint 🙂 Tenkte bare tipse om det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.