Chilliananas med julevri

Mitt siste innlegg fra Italia er under produksjon, jeg har bare så veldig mye på hjertet, så det tar litt tid å sortere tankene. I mellomtiden vil jeg skrive om desserten jeg lagde etter finnbiffen forrige uke.

P1000659

Grunnoppskrifta har jeg (som vanlig) hentet hos Trine, men jeg gjorde noen forandringer for å få den mer julevennlig. Det er nok av mektige krembaserte desserter, og dette er et frisk alternativ med sting.

Du trenger:

  • 1 ananas
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 1 cm chilli uten frø (butikken min hadde ikke chilli, så jeg brukte en god klype chilliflak)
  • 1 klype nellik

Skjær ananasen i passende biter – husk å fjerne kjernen i midten, den er litt for trælete til at det er godt å spise. Kok opp sukker, frøene av vaniljestanga, vaniljestanga, vann, nellik og chilli. Kok i noen minutter til sukkeret er oppløst. Legg ananasen i en ildfast form, hell sukkerlaken over, og stek midt i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter, eller til ananasen så vidt begynner å ta litt farge.

Jeg lot min hvile i 15 minutter, og serverte med vaniljeis og knuste pepperkaker til. Anrett slik du vil, men ikke glem å ha en ss eller to med laken over. Et lite dryss med kanel på isen blir heller ikke feil.

Absolutt en rett jeg skal lage hjemme i jula, tror den vil bli satt pris på.

Prismessig er den ikke veldig dum heller. Denne oppskriften gir fire gode porsjoner, og koster ca 120 kroner – inkludert isen og kjøpepepperkake (hysj!)

P1000662

Enjoy!

8 thoughts on “Chilliananas med julevri

  1. Pingback: Juletapas |

  2. Pingback: Kald juletapas |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.