Bondens Marked

Det er martna i Trondheim, og der finner man blant andre Bondes Marked. Med både skattepenger og feriepenger brennende på konto så måtte jeg selvfølgelig ta turen. Jeg synes det er flott å kunne bruke noen kroner ekstra på å støtte opp om lokale bedrifter som lager veldig gode produkter.

Dagens fangst

Dagens fangst

Jeg rakk å slå av en kort prat med to hyggelige damer fra Romstad Gård, og fikk smake på mye godt. Et fantastisk salgstriks å be kunden tenke på koteletter som ligger i stekepanna, at man heller fløte over, og så har en dæsj med Jægergele oppi. Tankene pirret smaksløkene til de grader, og jeg var ikke akkurat vanskelig å overbevise om at denne kan være prikken over i´en i hvilken som helst kjøttrett. I tillegg tok jeg tok med meg kirsebær- og kreklinggele, en veldig god krydderblanding, kryddersmør og det jeg gleder meg aller mest til å prøve – nemlig ramsløkspuré. Alt produsert på Fosenhalvøya her i Trøndelag, og kortreist mat kan jeg like.

P1020519

Jeg tuslet videre i folkemylderet og stoppet for å prate med en trivelig mann fra Brubekken Gardsmeieri som holder hus på Nord-Møre. Han kunne fortelle om økt interesse for lokalprodusert mat, og at han har med masse upasteurisert melk i kofferten når han reiser til Oslo. Her var det også mange smaksprøver, og jeg valgte å ta med meg Heidrun hjem. Heidrun er en parmesanlignende ost av upasteurisert geitemelk. I tillegg ble det både smør og rømme, før jeg tuslet videre til tredje og siste stopp.

P1020521

Hos Vivre Gård var det mange folk, så jeg rakk ikke å snakke så mye med produsentene, men jeg fikk med meg en mørbrad av kalv som er nydelig marmorert. Kan tenke meg at dette blir et veldig godt måltid en gang i løpet av sommeren.

P1020522

Bondens Marked er i Trondheim i morgen også, så om du har mulighet bør du absolutt ta turen. Mange hyggelige og kunnskapsrike folk, og jeg har flere visittkort med lovnader om gode oppskrifter. Forhåpentligvis kan jeg etter hvert dele noen gode oppskrifter med både dere og produsentene.

Så dagens visdomsord, som henger over kjøkkenbenken min:

P1020523

5 thoughts on “Bondens Marked

  1. Pingback: Ramsløksrisotto |

  2. Pingback: Fredagspizza |

  3. Pingback: Ramsløksrisotto |

  4. Pingback: Fredagspizza på en lørdag |

  5. Pingback: Mathallen |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.