Biff- og bananwok

Banan ja, du leste riktig.

Jeg husker ikke hvor inspirasjonen kom fra i sin tid, men banan er noe jeg har brukt i wok med jevne mellomrom siden jeg var sykepleierstudent. Dagens oppskrift er ganske ulik den opprinnelige (som blant annet inneholdt svinekjøtt) fordi jeg tok utgangspunkt i det jeg hadde i kjøleskapet.

P1030030

For biff- og bananwok til én person trenger du:

  • 1 entrecôte i strimler eller biffstrimler (min entrecôte var 150 gram, og det er mer enn nok mat til meg)
  • 1 banan i skiver
  • 1/2 paprika i tynne strimler
  • 1/4 brokkoli i buketter
  • ca 2 cm av en squasj i tynne skiver
  • 2 ss sweet-chilli saus
  • en liten håndfull pistasjenøtter
  • olje til steking

Sett wokken på høy temperatur og ha i litt nøytral olje når wokken er varm. Ha i grønnsakene, og wok et lite minutt. Tilsett biffen i strimler eller biffstrimlene og wok til kjøttet har stekeskorpe på alle sidene. Ha i bananen, sweet-chilli saus og pistasjenøtter, wok et minutt til og server!

P1030031

Denne wokken koster ca 100 kroner å lage, men det er på grunn av entrecôten, bruker du annet kjøtt blir denne retten vesentlig billigere.

P1030032

Kos deg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.