Verdens enkleste og beste sjokolademousse

Denne linken fikk jeg av venninne, og har i grunn bare ventet på rette anledningen for å lage en herlig porsjon med sjokolademousse. Med 39 i feber, vondt i alle ledd, hoste og generelt nedsarvet av influensa kunne jeg ikke tenke meg noe bedre enn sjokolademousse. Siden denne tar 5 minutter fra start til slutt fant jeg absolutt energi til å lage den.

P1010363

Til én person trenger du:

  • 100 gram mørk sjokolade (viktig at kakaoinnholdet er mer enn 70%)
  • 0,8 dl vann
  • 1-2 ss sukker (valgfritt, men uten kan det bli bittert)
  • eventuelt smakstilsetninger som kanel, chilli eller likør (om du bruker likør må du huske å redusere på vannmengden, slik at du får 0,8 dl tilsammen)

Begynn med å klemme ut et brett isbiter i en stor bolle, og fyll på kaldt vann. Sett en litt mindre bolle oppi den store.

P1010354

Bryt sjokoladen i biter, og legg disse pluss vann, sukker og eventuelle smakstilsetninger i en liten gryte. Varm opp på middels varme, og rør om nå og da.

P1010355

Når sjokoladen er helt smeltet heller du blandingen over i den lille bollen. Nå skal det vispes. Det anbefales bruk av stålvisp, noe jeg bare har på stavmikseren min. Jeg tok derfor sjansen på å bruke denne selv om det anbefales å vispe for hånd. Følg nøye med på konsistensen, og når den begynner å tykne kan du fordele i glass eller skål. Om du skulle vispe for lenge kan moussen bli kornete, skulle dette skje har du massen over i kjelen på nytt, varmer opp til massen er glatt, og begynner vispingen på nytt igjen.

Bruk gjerne sjokolade med smakstilsetning

Bruk gjerne sjokolade med smakstilsetning

Serveres umiddelbart, men tåler også å stå i kjøleskapet en times tid før servering.

Om du vil vite litt om historien bak oppdagelsen av denne måten å lage mousse på og få litt forklaringer på kjemien bak, kan du kikke på denne videoen av Heston Blumenthal.

Hva denne moussen blir kostende kommer veldig an på hvordan sjokolade du bruker. Det påstås at jo bedre kvalitet på sjokoladen, jo bedre blir moussen – men også dyrere. Den sjokoladen jeg brukte kostet 35-40 kroner for 100 gram. Altså ikke det aller billigste, men det var så godt at man ikke trenger å tenke på prisen.

P1010366

Vil også påstå at dette er et godt alternativ til en god valentinesdessert. Jeg er med i matbloggsentralen sin utfordring om valentinessnacks, og om du vil stemme på bidrag nummer 28 – brennende kjærlighet – blir jeg superduperglad! 🙂

Må også benytte sjansen til å gratulere alle fine mødre med dagen, spesielt min egen mamma og mormor! 🙂

That´s all for now – kommer sterkere tilbake når jeg er helt frisk 🙂

6 thoughts on “Verdens enkleste og beste sjokolademousse

  1. Molekylær gastronomi 🙂
    Vannet kan fint byttes ut med juice – mørk sjokolade og bringebærjuice f.eks. Eller byttes ut med tilsvarende mengde Smirnof Ice 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.