Studentliv og blomkålsuppe

Oktober har vært en strålende måned. For det første er det UKA og mye sosialt, for det andre har jeg levert min første eksamen, for det tredje skal jeg på teater opptil mange ganger, og sist men ikke minst, jeg vant turen til Piemonte! Jeg fikk så vidt sove i natt, for jeg har vært helt hyper!

I dag hadde jeg behov for rask middag, siden jeg skal å se en improteaterforestilling i kveld. Og da falt valget på min kjære Mormor sin blomkålsuppe. Superbillig, raskt og supergodt – altså ingen unnskyldning til å la være.

Du trenger:

  • 1 blomkål
  • ca 0,5 liter melk
  • ca 2 ss smør
  • ca 2 ss hvetemel
  • 0,5 -1 liter vann
  • 1 buljongterning
  • salt og pepper
  • en fløteskvett og creme fraiche (ikke obligatorisk)

Du kan begynne med å dele opp blomkålen, mens du koker opp vann og buljong (jeg har tidligere brukt både grønnsaks og kjøttbuljong med hell) på høy varme. Når vannet fosskoker har du i blomkålen, og så på med lokk. Blomkålen skal “kokedampes” i  ca 3 minutter, slik at den fortsatt har god tyggemotstand. Ta blomkålen ut av vannet, slik at du stopper kokeprosessen.

Så var det suppejevningen sin tur. Smelt smør i en kasserolle, og bland med hvetemel til en jevn blanding. Blir det for klumpete tilsetter du litt mer smør, blir det for tyntflytende tilsetter du litt mer mel. Spe med litt og litt melk, mens du visper hele tiden. Når suppa er slett tilsetter du buljongvann til du har så mye suppe du ønsker. La dette småkoke 5 minutter, og tilsett blomkålen. Blomkålen trenger et par minutter på å bli ferdig. Helt til slutt kan du tilsette en fløteskvett og/eller 1 ss eller 2 med creme fraiche for å få litt mer fylde i suppa.

Smak til med litt salt og mye pepper, server gjerne nystekt brød, rundstykker eller foccacia til. Synes du det er lite mat kan du godt tilsette litt sprøstekt bacon, men jeg synes den er aller best uten noe attåt.

blomklsuppe

Prisen er nesten latterlig (hvertfall om du sløyfer fløte og creme fraiche), og ender på ca 15 kroner per porsjon.

Enjoy!

4 thoughts on “Studentliv og blomkålsuppe

  1. Gratulerer med tur! Helt fortjent. Denne bloggen utfyller en nisje for oss som er studenter og ikke har så mye kunnskap, fantasi eller penger å bruke på mat:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.