Sjokolademousse

Jeg må stadig henvise til Trine, en blogg med et fantastisk oppskriftsregister. Denne sjokolademoussen lagde jeg første gang i vår, og tidligere denne helga fikk jeg mulighet igjen.

P1000071

Desserten er enkel nok i seg selv, men skaper noe oppvask. Jeg har fulgt oppskrifta til Trine sånn ca til punkt og prikke. Den eneste modifikasjonen jeg har gjort, er at jeg kun smeltet 80 gram av sjokoladen sammen med smør. Resten hakket jeg i fine biter, og tilsatte helt til slutt. Synes det er godt med litt å tygge på. Bringebær er veldig godt til sjokolademousse, og er du ikke så heldig som jeg var, og finner gode ferske bær, kan du godt lage en bringebærcoulis.

Du trenger:

  • 1 pose frosne bringebær
  • 50-100 gram sukker
  • saften av 1/2 sitron
  • litt melis

Du koker opp bringebærne og sukkeret, og lar det stå å putre på svak varme til bæra er kokt i stykker, og sukkeret er helt oppløst (bruker du 50 gram får du en temmelig syrlig saus, bruker du 100 blir den temmelig søt – smak og behag som rår her). Så siler du sausen for å bli kvitt alle frøene. Tilsett sitronsaf, og smak til med melis om du synes det er for surt. Oppbevares kaldt til den skal brukes. Sausen heller du fint over sjokolademoussen rett før servering. Denne sausen passer også veldig godt til ostekake, oreokake og alt som bringebær ellers måtte passe til.

Prisen for sjokolademousse ligger på 50 kroner. Jeg lagde tre store porsjoner, men denne kunne godt vært delt opp i flere – kanskje så mange som seks.

Bringebærcoulisen kommer på 40-50 kroner, alt etter hva du må betale for bringebærene.

Håper dette blir en god søndagsdessert.

Sjokolademousse med friske bringebær

Sjokolademousse med friske bringebær

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.