Pasta- og kyllingsalat

Jeg jobber turnus, og noen kvelder er derfor forbeholdt jobb. Å spise middag før 14 blir for tidlig for meg, så det er essensielt å kunne ta med en god matpakke. I disse varme sommerdager er det veldig godt med salat. Mettende, sunt, godt og ikke minst uttallige muligheter for variasjon.

P1020508

Her får du oppskriften på salaten som er med meg på jobb as we speak. Denne porsjonen holder til to porsjoner middag og to porsjoner kvelds.

Du trenger:

 • 100 gram tørre pastasløyfer (eller den formen du liker best)
 • 100 gram tørre linser
 • 1 fersk mozzarella
 • 1 pakke trippelsalat
 • 1/2 agurk
 • så mange plommetomater du har lyst på
 • 1/2 hakket løk
 • 1 pakke salatkylling eller kjøttet av 1 grillet kylling
 • 1 ss tomatpesto
 • pepper
 • valgfrie urter, jeg har brukt gressløk
 • evt olivenolje

Pasta og linser kokes etter anvisning på pakken og avkjøles. Sjekk linsepakken om de må bløtlegges først, og følg beskrivelsene på pakken. Jeg brukte hvite linser i min salat, men du står fritt til å velge den typen du foretrekker.

P1020504

Kutt opp grønnsaker og valgfrie urter, bland inn pasta og linser. Del opp mozzarellaen, jeg river den i stykker fordi jeg synes det ser penere ut. Om du orker anbefaler jeg å kjøpe en hel grillet kylling som du plukker kjøttet av, er du like lat som jeg er noen ganger kjøper du en pakke ferdig salatkylling. Nesten like godt det også. Bland inn kyllingkjøttet og den røde pestoen.

P1020505

La salaten stå i kjøleskapet et par timer slik at smaken får satt seg. Ringle over litt god olivenolje rett før servering og ta noen runder med pepperkverna. Om du liker litt sting kan du godt ha over noen chilliflak. Jeg hadde også en bit fetaost til overs som jeg smuldret over. Server gjerne et rundstykke eller en bit foccacia ved siden av.

P1020510

Middag og kveldsmat 2 dager koster ca 150 kroner å lage, under 40 kroner per porsjon med andre ord.

Kos deg!

4 thoughts on “Pasta- og kyllingsalat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.