Pannekaker

En av mine favoritter når jeg var liten var pannekaker. Det er kanskje ikke så rart, for pannekaker er jo utrolig godt!

Hjemmefra brukte vi alltid å ha suppe ved siden av, men når jeg bare lager mat til meg selv blir det litt mye mat. Her om dagen satt jeg å tenkte på at bacon og pannekaker jo er som hånd i hanske, også fikk jeg for meg at det ville være godt å mikse litt sopp oppe det hele, så da måtte jeg jo prøve det i dag.

P1010480

Til en sulten person trenger du:

  • 1 egg
  • 2,5 dl melk
  • 6 toppede ss hvetemel
  • 25 gram smeltet smør
  • et lite dryss med salt
  • et lite dryss med kardemomme
  • 50 gram bacon i biter
  • 3 sopp
  • en liten skvett matfløte

Visp sammen alle ingrediensene og la røra stå å svelle i 15 minutter. Pannekakene stekes på middels-sterk varme med litt smør i pannen. Jeg er virkelig ikke flink til å steke pannekaker, og de ramler ofte sammen i lørver, men de smaker godt, så jeg sier meg fornøyd, og øver videre.

P1010479

Stek bacon og sopp til de har tatt farge, ha i bittelitt fløte (jeg brukte ca 3 ss). Dryss over litt pepper, hell over pannekakene og nyt.

P1010481

Jeg har også en pannekakehistorie fra jeg var liten. Jeg og lillebroren min kranglet alltid om hvem som skulle få den lille pannekaka (laget på den siste skvetten). En gang vi skulle ha pannekakemiddag ropte pappa til meg og lurte på hvilken pannekake jeg ville ha. Jeg ropte tilbake at jeg ville ha den LILLE pannekaka. Når jeg kom til middagsbordet lå det ikke den lille pannekaka på fatet mitt, for det var nemlig ikke det pappa hadde hørt at jeg ropte. Han hadde hørt at jeg ville ha en LILLA pannekake, og hadde blandet litt blåbærsyltetøy i røra.

P1010485

Jeg har aldri vært så skuffet over en pannekake i hele mitt liv, jeg ble regelrett lei meg og furt fordi jeg ikke fikk den lille. I voksen alder må jeg berømme pappas kreativitet (og dårlige hørsel?), og i dag prøvde jeg meg på det samme. En god ts blåbærsyltetøy i siste del av røra, og i stekepannen med det. Smakte godt, og dagens barn setter kanskje mer pris på dette trikset enn jeg gjorde 😉

Prisen for fylte pannekaker for én er på ca 30 kroner, helt overkommelig altså.

Kos deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.