Ovnsbakte finnbiffrester

Viltkjøtt og spesielt reinsdyr får førsteplassen på lista over favorittkjøtt. Den klassiske finnbiffgryta er yndlingen og jeg kan i grunn ikke få nok. For et par år siden surfet jeg Matprat etter variasjoner på gryta og kom over en rett som er veldig fin dersom man er så heldig å få rester.

I dag var jeg så heldig at jeg hadde rester av både finnbiff og potetmos, men jeg klarer ikke å finne tilbake til den oppskrifta jeg tenker på. Derfor har jeg forsøkt så godt som mulig å huske to år tilbake i tid, til sist jeg lagde denne retten.

Du trenger:

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Varm opp finnbiffgryta med ekstra philadelfiaost (eller annen smøreost) og fløte. Surr paprika og vårløk kjapt i en strekepanne og ha i gryta. La det akkurat koke opp, og ha det i en ildfast form. Legg potetmosen som et lokk over gryta og sett i ovnen. Når potetmosen begynner å bli gylden i kantene er maten klar. La middagen hvile i 5 minutter og damp eventuelt grønne grønnsaker til å ha ved siden av.

P1010517

Så er det bare å nyte en minst like god middag som dagen før!

P1010516

Viltkjøtt er ikke det mest studentbudsjettvennlige man kan kjøpe, men i denne retten har jeg bare brukt rester. Prisen på finnbiffgryta blir ca 250 kroner, og siden dette er rester trenger du bare å plusse på ca 30 kroner for philadelfiaost og grønnsaker. Du trenger jo ikke å bruke rester for å lage denne retten, det funker like greit å bruke en hel porsjon å ha som middag til flere. Tilsett da philadelfia, paprika og vårløk mot slutten av koketiden til gryta.

Kos deg med maten, og gjerne med et glass rødvin!

3 thoughts on “Ovnsbakte finnbiffrester

  1. Pingback: Spennende konkurransebidrag! – Levert av MatPrat | Odas Blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.