Om wokking

P1030845

I en travel studenthverdag er det supert med wok. Det går fort, det er enkelt, det er godt, det kan være veldig billig, det er sunt, det er rett og slett ingen grunn til å la være å wokke.

Hva man liker i wok er jo veldig individuelt, og kombinasjonene er uendelige. Noen elementer er obligatorisk for at woken skal bli fullstendig: for meg er det kjøtt og noe med crunsh i. Jeg bruker som regel kylling eller biffkjøtt, og noen ganger svin. Av grønnsaker synes jeg gulrøtter, brokkoli, sukkererter og babymais er bra. En god saus er også vel og bra, og jeg bruker ofte soya og ingefær som base. Litt fres i form av chilli er heller ikke å forakte. For meg er det ikke et must med tilbehør, men skal jeg ha blir det villris eller nudler.

I dag har jeg wokket gulrot, brokkoli, løk, champignon vannkastanjer, babymais og kylling. Det er viktig at panna er ordentlig varm, og selv bruker jeg en smaksnøytral olje (solsikke i dag) som er egnet til steking på høy temperatur. Så startet jeg med grønnsakene (begynn med de hardeste først), la disse til side, wokket kjøttet og tilsatte grønnsakene til slutt. Hele prosessen med kutting, wokking og koking av nudler tok 15 minutter. Siden jeg skulle spise med ei venninne som ikke tåler sterk mat, er den ikke krydret med annet enn salt og pepper, og jeg har ingen saus til. For smakens skyld vil jeg anbefale nudler kokt i vann med buljong i, men for en fattig student er ofte de billige fempakningene på rema et godt alternativ (du kan kaste krydderet som følger med å koke disse i buljongvann, men det er strengt tatt ikke nødvendig)

Så lurer du kanskje på hvorfor jeg ikke har noen oppskrift på mengde? Og det er fordi wok lett kan tilpasses til hvor mye man spiser. Jeg vil ikke anbefale å lage flere porsjoner for å spare restene, da kan du heller spare råvarene, og få fersk wok en dag senere. Noe jeg riktignok kan anbefale er å kutte opp friske grønnsaker, og fryse de i porsjonspakker, da har man rask mat tilgjengelig hele tiden, og man slipper at mat blir ødelagt fordi man ikke får brukt opp alt.

P1030847

Nå skal jeg kose meg på konsert med Robyn og Jon-Olav Nilsen og gjengen! Ha en fin tirsdag du og.

Enjoy!

2 thoughts on “Om wokking

    • Jeg er litt usikker på hvor wokken kommer fra opprinnelig. At det er asiatisk er det ingen tvil om, men hvilket land som var først ute vet jeg ikke helt. Tror kanskje Kina? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.