Muffinsscones

Er det noe jeg er veldig glad for etter å ha begynt å blogge er alle de andre flotte matbloggene! Jeg lærer så mye, og inspirasjonen bare bobler.

P1010373

I går kom jeg over en blogg jeg ikke har sett tidligere, men som hadde mange imponerende oppskrifter. Mest imponerende er det at Thea bak bloggen My Little Kitchen bare er 15 år. I hvertfall minnet Thea meg på noe jeg ikke har bakt siden jeg selv var barn – nemlig scones. Thea sin oppskrift ser veldig fristende ut, men jeg hadde ikke noe frukt til overs for å prøve meg på denne. Løsningen ble derfor opplysningskontoret for brød og korn sin oppskrift på grove scones.

P1010374

Det eneste problemet med oppskrifta var at mengden mel var oppgitt i gram, og kjøkkenvekta mi har sett sine bedre dager (anbefaler ikke clas olsson her altså). Men google er som regel mine gode venn, og her er en fin side for å konvertere forskjellige mål og mengder

For 12 grove scones trenger du:

P1010369

  • 5 dl hvetemel
  • 5 dl grovt sammalt hvete
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 3 dl lettmelk
***
Bland alt det tørre og rør inn olje og lettmelk til det blir en fast deig. Kna deigen med litt hvetemel på bordet, og del i 12 like store emner. Inspirert av Thea ville jeg også ha muffinsscones. Smør et muffinsbrett og legg emene oppi. Sconesene stekes på 200 grader i ca 15 minutter – her er det viktig å følge med, for ulike komfyrer har ulike stekeegenskaper.
***
P1010370
***
La sconesene avkjøles litt på rist, men de må gjerne nytes lune. Litt godt smør og ost gjør susen. Frys ned de sconesene som ikke blir spist, gjerne mens de ennå er litt lunkne, da beholder de mer av saftigheten. Legg to frosne scones i matboksen før du går på jobb, og de er fint tint til lunsj.
***
P1010381
***
Tidsbruken her er upåklagelig, fra start til sconesene er ferdigstekt går det 25 minutter. Det er også billig. For 12 scones må du ut med ca 30 kroner, altså drøye 2 kroner per scones.
***
P1010382
***
Nyt!

2 thoughts on “Muffinsscones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.