Lunsjmuffins

Jeg håper flere har fått øynene opp for bloggen My Little Kitchen. Den skrives av Thea, en skikkelig flink og engasjert ungdom (nå følte jeg meg nesten skikkelig gammel). Hun baker hvertfall de herligste kreasjoner, og det var her jeg fant inspirasjonen til lunsjmuffins.

Hverdagene tilbringes på skolen. Jeg skriver fordypningsoppgave, og det går sakte men sikkert fremover. Problemet med oppgaveskriving er at jeg småspiser konstant, og aller helst sjokolade. Ikke har jeg vært så flink til å ha med meg matpakke, men jeg håper det skal bli bedre nå.

P1010938

Til 12 middels store lunsjmuffins trenger du:

 • 6 dl hvetemel
 • 2 dl sammalt hvetemel
 • 1 ss bakepulver
 • 1 ts salt
 • 100 gram romtemperert smør
 • 4 dl melk
 • 100 gram spekemat i terninger (jeg brukte morrpølse)
 • 2 hakkede vårløk
 • 1 fedd finhakket hvitløk
 • 100 gram revet jarlsberg
 • 25 gram kraftkar eller annen blåmuggost

Formvarm ovnen til 250 grader.

Bland mel, bakepulver, salt og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør på middels hastighet i 2 minutter. Ha i melken, og kjør videre i 3 minutter. Skjær opp spekematen i terninger og hakk løken. Ha dette i deigen og bland godt. Ha i osten og kjør deigen på middels hastighet i ca 2 minutter, til alt har blandet seg. Deigen skal være klissete.

P1010939

Jeg var fri for muffinsformer, men heldigvis har jeg muffinsbrett. Jeg penslet disse med olje, og fylte godt med deig i hvert rom. Det ble 12 middels-store muffins ut av dette. Disse stekes midt i ovnen i 15 minutter. Følg med på slutten av steketiden så de ikke blir brent, begynner de å bli mørke kan du legge bakepapir over.

Settes til avkjøling på rist. Når lunsjmuffinsene er lunkne kan du fryse ned de du ikke skal spise i dag. Ta opp en frossen muffins og legg i matboksen, da er den tint og klar til å spises til lunsj. Eventuelt kan du sette en frossen muffins i ovnen på 220 grader varmluft i 10 minutter. Da har du varmt og fersk bakverk klar til nyting.

Disse klarer seg utmerket uten pålegg, men det blir ikke feil med en osteskive, litt kremost eller ei skive med skinke.

Det er bra med litt ordentlig mat mens man skriver oppgave hvertfall. Noen som tør gjette på hva jeg skriver om?

P1010936

Disse 12 lunsjmuffinsene koster ca 80 kroner å lage, altså helt grei pris.

Kos deg!

3 thoughts on “Lunsjmuffins

 1. He he… Det er viktig med skikkelig mat som holder blodsukkeret stabilt hvis en skal prestere på skolebenken…. Men hva du skriver om…Ut fra bokstabelen er det psykiatri du jobber med…Spiseforstyrrelser, kanskje, eller noe med spillavhengighet?
  Så det var noe om digitale pasienter… Det kan jo bety at pasienten er opptatt av det digitale, eller rett og slett at noe annet foregår digitalt…registrering, testing,behandling 🙂

  • Så sant så sant 🙂 Jeg går videreutdanning i psykisk helsearbeid, så psykiatri er en del av det jeg holder på med. Du er nok ikke helt inne på hva oppgaven min handler om, for jeg ser på muligheter og utfordringer som finnes for selv-hjelp på internett for mennesker med sosial fobi og panikkangst 🙂 Spennende felt som er ganske nytt i Norge enn så lenge.

   • Ja.. Flott at noen jobber med dette 🙂 ikke så lett å gjette, da ;-P. Tipper at det finnes mange utfordringer innen det feltet!
    Lykke til med oppgaven, i hvertfall! Og ha en fin 17.maifeiring!:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.