Kylling i folie

P1000027

Mens jeg ordner meg til galla på Studentersamfundet i Trondheim, og gleder meg til viltbuffet på Grenaderen, UKE-revy og kjempefest, kan jo dere lage en god og enkel lørdagsmiddag?

Er det en rett som i stor grad lager seg selv, er det kylling i folie. Alt man trenger å gjøre er å kutte litt grønnsaker, resten fikser seg selv.

Det fine med kylling i folie er at man kan få brukt opp grønnsaksrestene sine. I dag fylte jeg min pakke med 1/2 gulrot, like mye kålrot som gulrot, 1 vårløk og  2 båter med eple. 2 ss creme fraiche, ca 1 ss chevrè (en smule dyrt og luksus, men jeg hadde litt til overs), masse karri, litt koriander og et dryss med salt og pepper. I forhold til krydder må man prøve seg frem, for å finne den kombinasjonen man liker best. Jeg brukte 1 ts karri, ca 1/4 ts koriander og 1/4 ts pepper. Salt holder jeg igjen på, så der drysset jeg bare litt. Jeg synes kombinasjonen eple-karri-kylling komplimenterer hverandre, og gir en veldig god smak og bruker ofte disse når jeg lager kylling i folie.

Jeg hadde glemt å ta opp kylling fra fryseren, så jeg la en frossen filet på toppen av grønnsakene, pakket godt sammen, og satt den midt i ovnen. Stekes på 200 grader i en time. Om du har en tint kyllingfilet kan du gjerne tillate deg å eksperimentere litt. Hva med å skjære en lomme som du fyller med skinkeost? Så lenge kyllingfileten er tint trenger den heller ikke lengre enn 30 minutter i ovnen.

Jeg blandet grønnsakene med litt (mye) couscous. Jeg hadde litt sesamolje i couscousen, men tror det hadde blitt bedre uten. Jeg synes ikke jeg trenger mer saus enn det kyllingen og creme fraichen lager i pakken. Apropo saus, så kan det være lurt å ha pakken i en ildfast form, kjedelig med søl i bunnen av ovnen (klok av skade).

Pakker som dette kan varieres i det uendelige, bruk de grønnsakene du liker, erstatt creme fraiche med smør eller olje, bruk de krydderne du liker best, ha i et fiskestykke i stedet for kylling – bare fantasien setter grenser.

En rett som dette kan gjøres billig og dyr, alt etter hvilke råvarer du bruker. Min kyllingpakke havnet på ca 40 kroner.

P1000030

Enjoy!

7 thoughts on “Kylling i folie

  1. Pingback: Foliekylling med karrisaus |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.