Grove lunsjpannekaker

Jeg har arbeidshelg, og da da trenger man god mat å ha med på jobb.

Tidligere i uka blogget Cesilie fylte middagspannekaker. Er det noe jeg er veldig glad i, og som jeg tidvis får skikkelig dilla på er det pannekaker. Pannekaker er jo ikke det sunneste man kan spise i sin orginale form, og ofte får de jo følge av både sukker og syltetøy (selv om min favoritt alltid vil være bacon). P1010200

Etter å ha lest om fylte pannekaker tenkte jeg at dette kunne være godt å ha på jobb, som en wrap, men jeg trenger litt mer mat enn det hvetemel har å by på. Jeg prøvde meg litt frem, og resultatet av dette eksperimentet ble absolutt godkjent.

For 5-6 tykke grove pannekaker trenger du:

 • 5 dl lettmelk
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 1 dl hvetemel
 • 1 dl sammalt hvetemel
 • 1 håndfull havregryn (ca 0,5 dl)
 • 50 gram smeltet smør
 • 1 ts salt

Begynn med å smelte smøret i stekepanna du skal steke pannekaker i – da har du ferdigsmurt panne til første pannekake, som jeg ofte synes setter seg fast.

P1010204

Visp sammen egg og melk, tilsett bakepulver, mel, havregryn og salt. Så det smeltede smøret. La røra svelle i 15-20 minutter. Konsistensen skal være rennende, men ikke flytende.

P1010211

Mens røra sveller kan du skjære opp fyll. Jeg brukte rødløk, paprika, jarlsbergost og rødvinssnabb fra Eidsmo (vi er så heldig å få spekemat i julegave på jobb). Om du vil gratinere pannekakene setter du på ovnen på over- og undervarme på 220 grader.

P1010216

Stek pannekakene på middels-høy varme til overflata er stivnet. På vanlige pannekaker kommer det jo gjerne luftbobler til overflaten, det gjorde det ikke med disse, så jeg måtte prøve meg litt frem. Jeg snudde pannekaka når den var blitt matt på overflata, og det fungerte fint.

Røra har akkurat ankommet stekepanna

Etter en liten stund i panna er den klar for vending

Jeg er ikke noen pannekakestekspert, så mine pannekaker blir som regel litt lurvete. Ikke noe er som autentisk sjarmerende hjemmelaget mat 😉

P1010222

For min del ble 2 pannekaker med fyll veldig mye mat – så resten av røra er fint forvart i en tett boks i kjøleskapet.

Der skal den holde seg noen dager, men blir du lei pannekaker etter første runde er det ikke noe i veien for å fryse resten av røra.

Jeg gratinerte mine pannekaker i ovnen, men hadde de vært matpakke tror jeg at jeg hadde brukt dem som wraps heller.

P1010225

Prisen for disse pannekakene er det ikke noe å si på, melet har vi jo allerede betalt for når vi bakte grov lunsjfoccacia, så for resten blir det ca 30 kroner til sammen – da har jeg regnet med fyll til to pannekaker.

Enjoy!

Enjoy!

2 thoughts on “Grove lunsjpannekaker

 1. Denne oppskriften inspirerte meg fordi det er benyttet både sammalt mel, havregryn og smør. Jeg antar det menes SMØR . I tillegg fikk jeg tips om fyll. ( Der røyk blåbærsyltetøyet ! )

  • Takk for det!

   Jeg brukte smør i denne oppskrifta ja, men jeg er ikke så nøye på det at jeg ikke kan bruke margarin. Man får ta det som passer best tenker jeg 🙂 Var godt og spennende med fyll av denne typen, men jeg sverger ofte til bacon eller blåbærsyltetøy i vanlige pannekaker 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.