En sunn start

P1010157

Rekk opp hånden alle som skal trene litt mer og spise litt sunnere? Tenkte meg at det var en hel del ja – jeg inkludert. Egentlig bør det ikke noe så stort og drastisk til som et årsskifte for å ville leve et sunnere liv, men ofte er det det som skal til for å få det sparket i rumpa som man behøver.

Når det kommer til mat har jeg ingen tro på å leve etter en streng diett. Her i huset blir det verken fettfritt eller karbofritt, men måtehold blir et stikkord. For min del skal jeg følge Puls sitt råd om å gjeninnføre lørdagsgodtet, og følge treningsprogrammet til prosjekt “Ned 2 buksestørrelser på 4 uker”.

For meg er også planlegging en vesentlig del av det å være sunn. Når jeg handler inn flere dager av gangen unngår jeg fristelser i butikkhylla, jeg sparer penger, og jeg “forplikter” meg til å lage middag hver dag. For noen ganger er det veldig lett å ty til enkle løsninger (les: brødskiver – eller enda verre: sjokolade!).

Medlemskapet på treningssenteret har det siste året vært av typen støtte, og det skal det bli slutt på nå. Dagen i dag startet med intervallspinning og magetrening, og på torsdag har jeg en date med crosstraineren.

Nå skal ikke dette bli noen treningsblogg, men jeg håper på å formidle noen sunne middagsalternativer fremover. Jeg skal også i gang med prosjekt “sunn og god matpakke”, og håper på noen fine oppskrifter i den sammenhengen.

I dag er det wok til middag. Jeg har ennå ikke knødd meg på butikken etter juleferien, så kjøleskapet er temmelig bunnskrapt. Men med litt fantasi og noen varer i fryser og skap så blir det da middag læll.

Forutenom medbragt syltetøy og spekematjulegave fra jobb er det temmelig glissent i kjøleskapet om dagen

Forutenom medbragt syltetøy og spekematjulegave fra jobb er det temmelig glissent i kjøleskapet om dagen

Til en veldig sulten person trenger du:

  •  1 kyllingfilet eller 1 kalkunpanett
  • 1/2 pose wokgrønnsaker
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1 dryss ingefærkrydder
  • 1 klype chilliflak
  • 1 pose boil in bag villris

Begynn med å sette på vannet til risen. Om du bruker kalkunpanett steker du den i komfyren etter oppskriften, skjærer den i biter, og tilsetter den i wokken helt til slutt. Har du kyllingfilet skjærer du den i passende biter, og steker den i varm olje i en wok- eller stekepanne. Legg til side, og stek til wokgrønnsakene er tint og sprø (om du vil bruke ferske grønnsaker gjør du selvfølgelig det). Tilsett løk, hvitløk og halve posen med ris (den andre halvdelen sparer du til i morgen). Surr et par minutter. Oppi med soya, ingefær og chilli, og kjøttet til slutt.

Så kan man lene seg tilbake i sofaen med god wok og en fin tv-serie (jepp, jeg spiser nesten alltid middag i sofaen)

P1010158

Prisen på herligheten er ca 60 kroner

2 thoughts on “En sunn start

  1. Pingback: Tom Kha Gai-inspirert suppe |

  2. Pingback: Tom Kha Gai-inspirert suppe |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.