Curry de poulet à la mangue – Karrikylling med mango

Jeg er jo litt matlei for tiden, og gårdagens apetitt ble virkelig ødelagt av den levende musa jeg fant i søpla på kjøkkenet. Er vel sånt som kan skje i et gammelt hus, men skal bli greit å få tettet ordentlig igjen rundt rørene i kjøkkenbenken. For et par dager siden linket en god kompis meg denne oppskriften, som jeg syntes virket veldig lovende, og i dag var dagen for å prøve den ut.

P1010304

Jeg kan litt fransk, såpass at jeg kan spørre om veien og bestille på restaurant i det minste. Jeg skal likevel ikke påstå at jeg er så stødig at jeg oversatte denne på en flekk. Kompisen er hakket flinkere enn meg, og snart var ingredienslista klar. Karrikylling med mango hørtes veldig spennende ut, så det var bare å sette i gang.

Jeg har selvfølgelig fikset litt, i form av at jeg har lagt til noen ingredienser, og byttet ut purre med vårløk

For middag til to trenger du:

 • 300 gram kyllingfilet i biter (nå for tiden er den løvtynne kyllingfileten mye billigere enn vanlig kyllingfilet hos rema, så sjekk det ut)
 • 1 mango
 • 3 vårløk hakket (eller 2 små purre)
 • 1/4 gul løk finhakket
 • 1 fedd hvitløk finhakket
 • 2 ss karri
 • 1 rød finhakket chilli eller ei god klype chilliflak
 • 1 toppet ts rød karripasta
 • 1 dl vann
 • 1 dl kokosmelk
 • 1 terning kyllingbuljong
 • 1 ts maizena

Begynn med å kutte opp løken og mangoen, sett vannet på koking og ha i buljong og hakket løk.

Jeg skjærer ruter i mangoen, vrenger den og skjærer lett av fine terninger

Jeg skjærer ruter i mangoen, vrenger den og skjærer lett av fine terninger

Stek kyllingen sammen med karri og karripasta i litt olje. Når løken har kokt ca 5 minutter tilsetter du den og buljongvannet, kokosmelken, chilli og maizena utrørt i litt kaldt vann. La gryta putre i noen minutter før du tilsetter mango. Skru av varmen og la gryta trekke i 2 minutter så mangoen blir varm. Jeg hadde noen minimais til overs, som jeg tilsatt sammen med mangoen. Serveres med ris, eller spises som den er.

Prisen for disse to porsjonene ble ca 80 kroner, ingenting å si på den altså.

P1010300

Enjoy!

9 thoughts on “Curry de poulet à la mangue – Karrikylling med mango

  • Kokosmelk gjør seg veldig i denne type mat, og jeg liker det også veldig godt 🙂 Er nok kompisen min som skal ha æren for oversettelsen, men skal huske på å ha deg i bakhodet dersom det skulle dukke opp flere franske oppskrifter 🙂

 1. Pingback: Karrikylling med mango |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.