Bondeomelett

Enda et bidrag i kategorien – hva er godt å ha medbragt som lunsj.

Bondeomelett er veldig enkelt og godt, og passer ypperlig når man har rester til overs. Det blir litt av typen man tager hva man haver.

P1010257

Det jeg liker så godt med omelett er at den er like god varm som kald, og ikke minst at den holder seg et par dager i kjøleskapet. Jeg lagde en stor porsjon, så jeg har to lunsjer.

Til det trenger du:

  • 4 egg
  • 3 ss melk
  • 1 ss creme fraiche om du har, om ikke kan du ha en ekstra ss melk
  • salt og pepper
  • 3 middels store kokte poteter i biter
  • 1 liten hakket løk (jeg brukte skalkene av en rød og en gul)
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 paprika i biter
  • 50 gram kjøtt – jeg hadde noe hamburgerrygg (pålegg) liggende som gikk i gryta – men her er det bare fantasien som setter grenser.
  • 3 ss revet parmesan

Om du ikke har kokte poteter fra middagen i går starter du med å koke poteter. Kok til de faller av gaffelen (ca 20 minutter), i mellomtiden kan du kutte opp de resterende grønnsakene.

P1010246

Visp sammen egg med melk og creme fraiche og halvparten av parmesanen. Her kan du med et enkelt grep gjøre denne retten litt mer luksuriøs, nemlig ved å tilsette noen dråper trøffelolje i eggeblandingen. Trøffelolje koster litt (ca 60 kroner for en liten flaske), så det er ikke spesielt studentvennlig. Samtidig er den veldig drøy i bruk, jeg brukte så vidt 1/2 ts, og det satt masse smak og ga omeletten en helt egen aroma. Lukten sendte meg rett tilbake til Italia, og mine opplevelser med ordentlig trøffel der. Trøffelolje vil aldri bli det samme som ordentlig trøffel, men det kan løfte en rett både to og tre hakk. Kanskje du kan bruke denne som din hemmelige ingrediens? 😉

P1010249

Om du studerer flaskene kan du se den lille mengden som skulle til for å gi god smak til denne omeletten

Løken, paprikaen, hamburgerryggen og poteten stekes på middels varme til løken er gylden – ca 5 minutter. Hell over eggeblandingen, og senk til svak varme (jeg har på trinn 2 av 9). Nå kan du gjøre to ting. Har du lokk til stekepannen din setter du på dette, og lar omeletten stå til den har stivnet. Jeg har ikke lokk til min stekepanne, men den tåler å stå inni komfyren. Så når omeletten har stått på plata i 5 minutter setter jeg den inn i ovnen på 200 grader på over- og undervarme. Her lar jeg den stå til omeletten er stivnet (ca 5 minutter). Det siste minutter skrur jeg på grillelementet for å få litt farge, men pass på, du vil ikke ha brent omelett. Har du ikke lokk eller en panne som tåler å stå i ovnen vil jeg anbefale å senke temperaturen så lavt som det går, og ha tålmodighet. Omeletten vil stivne til slutt, men er noe usikker på hvor lang tid det vil ta.

P1010253

Strø over litt parmesan og server. Eller vent til omeletten er kald, del den opp i passende porsjoner og oppbevar i kjøleskapet – klar lunsj, bare å ta med seg på vei til skole eller jobb.

Her har jeg jo lagt opp omeletten pent på fat, men jeg forsikrer om at den smaker like godt når det har ligget i en matboks.

P1010254

Så var det prisen da. Denne omeletten kommer på ca 40 kroner for to porsjoner.

Enjoy!

2 thoughts on “Bondeomelett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.